2023 yılı seo trendleri çoktan web çalışması yapan kişilerin araştırma konusunda girdi bile. Bizde Rehber Soft olarak 2023 yılında seo optimizasyonu alanında sizler için faydalı bilgileri bir nebzede olsada sunmaya çalışalım. Çünkü seo denince üç beş teknikten ibaret değildir. Ama önemli gözden kaçanları ve gündemde olanları derlemeye çalışalım…

Web siteleri 2023 yılında da güvenli olmak zorunda

Kullanıcı güvenliği seo ile pek bağlantılı görünmesede aslında çok bağlantısı vardır.Çünkü müşteriler web sitenizi ziyaret ederken kırmızı şekilde bu site güvenli değil yazısını gördüğü zaman bir korku hakim olup geri çıkabiliyor.Web sitesini kısa sürede terk ettiği zaman arama motorları bunu kayda alıp düşük puan kalitesi vererek web sitenizin organik aramadaki yerini geri sayfalara atabiliyor.

Güvenlik ssl sertifikası satın alınmayan sitelerde tarayıcıda url başlangıcı ( http) olarak güvenli değil yazısını herkes görmektedir. Google kullanıcılarına HTTPS kullanmasını tavsiye ediyor. En azından ucuz fiyatlısından bile olsa bir ssl güvenlik sertifikası satın alarak googledeki yerinizi biraz olsun ileriye taşıyabilirsiniz.

Web Sitelerinizin Google Sesli Aramayla Seo Bağlantısı

Özellikle akıllı telefonların varlığından önce insanlar arayacağı kelimeleri bilgisayarda masa üstünden yazarak arama yapıyorlardı.Akıllı telefonların bu trendi ele geçirmesi ile googledeki stratejilerde değişiklik göstermeye başladı. Çünkü insanlar telefonlara sesli aramalarla anahtar kelime komutu vermeye başladı.2023 yılında internet kullanıcılarının %50 si sesli aramayla arama yapacağı öngörülüyor. Web sitelerinizi sesli arama algoritmasına göre optimize ederseniz seo optimizasyonu konusunda yine sıralamada yükseleceğinizi unutmayın.

Doğal Müşteri Yorumlarının Google Seo Optimizasyonu İçin Faydaları

En değerli seo tekniklerinden olan doğal müşteri yorumları 2023 yılında da etkisini korumaya devam edecek. Çünkü arama motorlarının en önem verdiği şey güncellik ve doğallıktır. Bir makale yazdığınızda insanlar yorum yapacağı ve soru soracağı şekilde bir uygulama yaparsanız kısa sürede yol alacağınıza hiç şüphe etmeyin. Ama arama motorları çok küçük şeyleri bile ayırt edebildiği için aynı İP numarası üzerinden yorum yapanlar ve cevaplayanlar bunun faydasını pek göremeyeceklerdir. Bizim Rehber Soft olarak tavsiyemiz doğal müşteri yorumları almaya çalışarak hit alabilirsiniz. Ayrıca bir müşteri soru sorduğunda ve yorum yaptığında kesinlikle mükemmel bir şekilde onu cevaplamanız size çok fayda sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir